Orbit sugarless
BENEFICIILE MESTECATULUI DE GUMĂ

GUMĂ DE MESTECAT FĂRĂ ZAHĂR

Cum ajută guma de mestecat fără zahăr?
Guma de mestecat fără zahăr nu numai că împrospătează respiraţia şi oferă aromă cu variante de mentă sau fructe. De asemenea, ajută la protejarea dinţilor împotriva cariilor şi este unul dintre elementele îngrijirii igienei orale - alături de periaj, curăţarea spaţiilor interdentare şi vizitele de control la dentist. Aflaţi mai multe.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ CE MÂNCĂM?

16x9 FLEX Number1.png

După ce mâncăm şi bem, acizii produşi de bacteriile din placa bacteriană atacă suprafaţa dinţilor şi pot demineraliza smalţul, ceea ce creşte riscul apariţiei cariilor.
16x9 FLEX Number2.png

Dinţii expuşi la acizi prezintă, de asemenea, un risc mai mare de carii, care contribuie la apariţia multor boli sistemice.
16x9 FLEX Number3.png

Saliva este o protecţie naturală pentru dinţi. Ajută la îndepărtarea prin clătire a resturilor alimentare şi neutralizează acizii. Este, de asemenea, o sursă de minerale necesare pentru repararea smalţului.

CUM CONTRIBUIE SALIVA LA ÎNGRIJIREA DINŢILOR?

CE
ESTE SALIVA?

Saliva, care este compusă în proporţie de 99% din apă, vă spală constant dinţii şi gura. În medie, o persoană secretă în jur de 0,5 litri de salivă pe zi. Cu toate acestea, este posibil să apară mai multă dacă mâncăm ceva gustos sau dacă mestecăm gumă de mestecat. Saliva reglează mediul bucal care afectează dinţii. Dacă pH-ul scade sub valoarea critică de 5,5, dinţii încep să se demineralizeze.

DE
CE ESTE SALIVA IMPORTANTĂ PENTRU DINŢI?

Saliva este cea mai importantă protecţie naturală a cavităţii bucale împotriva cariilor dentare. Reducerea cantităţii acesteia poate conduce la apariţia cariilor dentare, la dificultăţi de mestecare şi de înghiţire şi la creşterea predispoziţiei la leziuni sau infecţii. Pacienţii care suferă de gură uscată (sau xerostomie) sunt mai predispuşi să sufere de cele mai multe dintre aceste afecţiuni.
Orbit_Spearmint_RO

Saliva oferă protecţie naturală împotriva cariilor, şi cu cât este secretată în cantităţi mai mari, cu atât mai bine. Cel mai simplu mod, şi totodată unul foarte eficient, de a stimula secreţia de salivă este să mestecăm gumă fără zahăr, de exemplu Orbit. Conform cercetărilor, mestecarea acesteia generează o creştere a salivaţiei de până la zece ori. O astfel de producţie stimulată de salivă conţine mai multe minerale. Mestecarea gumei fără zahăr timp de 20 de minute, de cel puţin trei ori pe zi, după mese, ajută la neutralizarea acizilor care cauzează placa dentară.

CUNOAŞTEŢI MAI BINE FUNCŢIILE SALIVEI

drop

HIDRATEAZĂ

ajută la masticaţie, înghiţire şi vorbire
dings

CURĂȚĂ

resturile de mâncare din gură şi dintre dinţi
shield

LIMITARE

neutralizează acizii produşi de bacteriile din placa bacteriană
burger

DIGESTIE

începe descompunerea carbohidraţilor
tooth arrows

REMINERALIZARE

vă permite să reparaţi stadiile timpurii ale cariilor dentare
tooth shield

SECURITATE

acţionează antibacterian, luptând împotriva infecţiilor

CUM AJUTĂ GUMA DE MESTECAT FĂRĂ ZAHĂR?

X10 icon 16x9.png

PROTECŢIE

Studiile au demonstrat că guma de mestecat fără zahăr creşte secreţia de salivă de până la 10 ori, îmbogăţind-o în plus cu calciu şi fosfaţi, ceea ce vă permite să vă protejaţi mai eficient dinţii de acţiunea acizilor.
graph icon 16x9.png

NEUTRALIZAREA
ACIZILOR

Guma trebuie mestecată întotdeauna atunci când nu putem să ne spălăm pe dinţi după masă. De asemenea, amintiţi-vă să mestecaţi gumă după ce aţi băut cafea, suc şi chiar apă carbogazoasă, deoarece aceste produse generează o reacţie acidă. Smalţul deteriorat sau slăbit reprezintă începutul apariţiei cariilor.
tootharrows icon_16x9.png

RECOMANDATĂ
DE SPECIALIŞTI

În prezent, Federaţia Dentară Internaţională FDI şi aproximativ 20 de asociaţii dentare naţionale din întreaga lume confirmă beneficiile pentru sănătatea dentară ale gumei de mestecat fără zahăr.

CUM SĂ COMBATEM USCAREA GURII?

Senzaţia de gură uscată nu este doar neplăcută, ci poate fi dureroasă şi trebuie să ţinem cont că poate duce la probleme mai grave. Printre acestea se numără un risc crescut de apariţie a cariilor dentare, a infecţiilor şi a durerilor bucale cauzate de inflamaţii şi de deteriorarea membranei mucoase.

CARE SUNT SIMPTOMELE GURII USCATE?

orbit drip
  • Infecţii ale gurii şi ale glandelor salivare
  • Carii dentare
  • Dificultăţi de vorbire
  • Infecţii fungice
  • Dificultatea de a mânca alimente uscate
  • Înghiţire dureroasă sau incomodă
  • Disconfort general la nivelul gurii
  • Gust neplăcut în gură
voice balloon

DE
CE AM GURA USCATĂ?

Există diverse cauze ale uscăciunii gurii:
• Există peste 400 de medicamente utilizate în mod obişnuit care pot provoca uscăciunea gurii. Printre acestea se numără antihistaminicele şi medicamentele pentru tratarea depresiei, a greţurilor sau a hipertensiunii arteriale.
• Radioterapia la nivelul capului şi al gâtului poate afecta glandele salivare şi reduce salivarea. O gură uscată, dar cu o producţie normală de salivă, este frecventă şi este asociată în principal cu anxietatea, stresul sau depresia.
• Uscăciunea după trezirea de dimineaţă poate fi cauzată de respiraţia pe gură.
• De asemenea: boli autoimune (sindromul Sjögren, sarcoidoza), diabet decompensat, menopauză, anorexie, alimentaţie deficitară sau înfometare.
voice balloon

CE
POT FACE PENTRU A PREVENI USCĂCIUNEA GURII?

Periaţi-vă regulat şi temeinic dinţii şi gingiile cu o pastă de dinţi cu fluorură, mai ales după ce aţi consumat alimente şi băuturi zaharoase.
• Vizitaţi-vă medicul dentist în mod regulat şi cereţi sfaturi cu privire la dietă, suplimente cu fluorură, sigilatoare de fisuri şi salivă artificială, precum şi modalităţi de ameliorare a gurii uscate.
• Consumul frecvent de apă poate fi, de asemenea, de ajutor.
• Stimulaţi salivarea naturală cu ajutorul gumei de mestecat fără zahăr Orbit. Este o modalitate eficientă şi plăcută de a ameliora simptomele gurii uscate. Este indicată mai ales când consumăm alimente şi băuturi şi nu avem posibilitatea sau este inconvenabil să ne spălăm pe dinţi după aceea.
Alt Image

CE ESTE CURBA PH-ULUI?

Curba pH-ului arată cum se modifică aciditatea cavităţii bucale în funcţie de acţiunea zaharurilor în timp. Diferite părţi ale corpului uman au niveluri diferite de aciditate, depinzând de funcţiile acestora.

NIVELUL PH-ULUI SALIVEI

Nivelul salivei este apropiat de pH-ul neutru (7,0), deoarece este alcătuită în proporţie de 98% din apă. După ce mâncăm şi bem, acizii din alimentaţie, precum şi cei produşi de bacteriile din placa bacteriană atacă suprafaţa dinţilor şi pot demineraliza smalţul, ceea ce creşte riscul de carii.

Alt Image

MESTECĂ ORBIT

Mestecarea gumei de mestecat fără zahăr după o masă ajută la neutralizarea acizilor dăunători din cavitatea bucală şi la o mai bună îngrijire a dinţilor!